НОВИНИ


Москов към кмета Тотев: Или му режете главата на шефа на Онкоцентъра, или ви спирам пътеките

3 4652 24.11.2016
Москов към кмета Тотев: Или му режете главата на шефа на Онкоцентъра, или ви спирам пътеките
Иван Тотев

„Или му режете главата, или ви спирам клиничните пътеки!” Това казал здравния министър на кмета на Пловдив по повод скандала в Комплексния онкологичен център, сподели самият той по време на заседанието на Общинския съвет, предаде БГНЕС.


„Как се чувства един кмет в такава ситуация?”, попита реторично Иван Тотев. Министър Москов е готвел заповед за спиране на клинични пътеки със задна дата. Министър-председателят, Борисов пък в интервю за медиите постави друг ултиматум на общинските съветници от ГЕРБ - или гласуват за отстраняване на управителя, или няма да бъдат вече съветници от ГЕРБ.


"Стига сме управлявали през медиите", призова Тотев, "този случай е просто върха на подобен начин на политика". Той каза още, че д-р Вальов сам се е принесъл в жертва и заслужава уважението на всички.


Пленарната зала бе претъпкана с персонала на две здравни заведения - Онкологичния център и Първа градска болница, чийто управител също подлежеше на смяна. Лекарите протестираха срещу предложението на зам.-кмета Розалин Петков д-р Вальов да бъде освободен "в интерес на работата", но малко след това дойде новината, съобщена през сълзи лично от кмета, че д-р Вальов сам е подал оставка тази сутрин. Нещо повече, в момента той е на болнично лечение след микроинсулт, така че предложението за оставката беше преформулирано като "по здравни причини".


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама