НОВИНИ


Първо във Фрог: Хиляди се стягат за протест в Харманли

1 8299 25.11.2016
Първо във Фрог: Хиляди се стягат за протест в Харманли
Бунтът в Харманли

Хиляди българи се стягат за протест пред бежанския център в Харманли тази вечер, научи Фрог. Наша проверка установи, че в социалните мрежи тече стройна организация за събитието, като се очаква към местните жители да се присъединят основни групи от протестиращи от София, Пловдив и Бургас.


По непотвърдена информация към протестните действия ще се присъединят и футболни агитки на Левски, ЦСКА и пловдивските Локомотив и Ботев.

 

Очаква се от Бургас също да се присъедини мащабна група протестиращи, водени от Петър Низамов-Перата, който е подсъдим за незаконен арест на нелегални мигранти.

Делото срещу Перата се гледа в момента в Бургас, като по информация на Фрог след него той и други представители на националистически организации ще поемат към Харманли.

 

Припомняме, че след вчерашния бунт на мигранти в центъра в Харманли бяха ранени 24 полицаи. Арестуваните чужденци са над 400, като в лагера в момента е спокойно. В града има засилено полицейско присъствие, като части на жандармерията са разположени пред центъра, за да се избегнат нови сблъсъци.

 

По непотвърдена информация полицията е ограничила подстъпите към града, за да не се стигне до голям протест и ескалация на напрежението.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама