НОВИНИ


Асад напира за Алепо

0 4080 28.11.2016
Асад напира за Алепо
Башар Асад

Сирийският президент Башар Асад прави решителни опити да си върне контрола върху вторият по големина град в страната – Алепо. Причината за офанзивата е застоя в американската външна политика, причинен от избора за президент и все още очакването Доналд Тръмп да встъпи в длъжност.


С последния щурм в събота беше направен решителен пробив, след като правителствените сили взеха под контрол най-големите контролирани от опозицията предградия на Алепо. За режима на Асад възстановяването на контрола в Алепо би било „една от големите победи“, е мнението на експерта по Близкия изток Матю Гидер, изтъквайки „изключителното историческо, политическо и геополитическо значение“ на града, съобщава БГНЕС.

 

Верните на Асад сили вече контролират столицата Дамаск, намиращите се в централната част на страната градове Хомс и Хама, както и крайбрежния Латакия. Поставянето и на Алепо под техен контрол ще даде на правителствените сили по-добър шанс за превземане на северозападната провинция Идлиб, която почти напълно е под контрола на бунтовници и джихадисти.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама