НОВИНИ


Над 100 машини чистят снега в София към момента

0 3779 29.11.2016
Над 100 машини чистят снега в София към момента

Във връзка със снеговалежа в София започнаха обработки срещу заледяване. През нощта са извършени частични обработки на опасни и стръмни участъци в планинските райони „Витоша” и „Панчарево”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.


В момента продължават обработки по улици и булеварди, по които се движи масовия градски транспорт, опасни и стръмни участъци и мостове в всички райони на София. Обработва се трасето на Южната дъга на Столичен околовръстен път. Към момента на терен работят общо 115 снегопочистващи машини. Фирмите, ангажирани с почистването извършват обработки с разпръскване на смеси срещу заледяване. Опесъчаване е извършено на планинските пътища „Бояна – Златни мостове” и „Драгалевци – Алеко”.

Започна и почистването на подходи към подлези, спирки на градския транспорт, метростанции. В момента градският транспорт се движи по всичките си линии. Столичен инспекторат контролира почистването на снега. Шест екипа на звеното за аварийно-спасителни дейности към Столичната община подпомага дейността. От Столична община напомнят на шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама