ХРАНА И ВИНО


Туршия от бейби моркови

0 6008 29.11.2016
Туршия от бейби моркови

Бейби морковите все повече навлизат в ежедневното ни меню. Родителите ги предпочитат заради тяхното удобство и заради здравословния избор за храна. Децата ги обичат, защото са сладки и забавни за ядене.


Те не са обикновени моркови. Бейби морковите са перфектно оформени, със заоблени краища, нямат характерното твърдо ядро и дори да се обелят остават ярко оранжеви. При едно бързо търсене в Google можете да попаднете на някои плашещи резултати относно състава им и това, че са "напоени с хлор". Затова решихме да се задълбочим малко повече в темата.

Бейби морковите излизат на пазара в средата на 80-те години на миналия век, когато производителите били принудени да изхвърлят до 30% от продукцията си, която не отговаряла на изискванията на търговските вериги. Раздразнен от изхвърлянето на напълно годна за потребяване храна, фермерът Майк Юросек взима начупени и криви моркови и използва картофобелачка, за да ги направи на малки парченца, по-подходящи за бързо дъвчене. Юросек купува промишлена машина за бързо рязане на зелен фасул и прави морковите в познатите и до ден днешен 4-сантиметрови парчета.

Туршия от бейби моркови:

- Измийте бейби морковчетата. Ако използвате обикновени моркови, обелете ги и ги нарежете на три.
    
- На дъното на 1-литров буркан сложете 2-3 скилидки чесън, клонче сух копър и няколко зърна бахар.
    
- Сложете в бурканите морковите. Загрейте на котлона саламурата от оцет, сол, вода и захар. Налейте от нея във всеки буркан.
    
- Затворете добре бурканите със здрави капачки и ги преварете за 10 - 15 минути. Дръжте ги 1 седмица на тъмно и топло (може под одеало), като от време на време ги обръщате с капачките надолу.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама