НОВИНИ


Орешарски нямал оферта за служебен премиер, но бил готов

5 4562 04.12.2016
Орешарски нямал оферта за служебен премиер, но бил готов
Пламен Орешарски

Аз не съм склонен да вземам решения, от които следват краткосрочни действия. Към момента няма такава хипотеза. Ако го направи ( новият президент- Радев- бел. ред.), ще го обявя. Така бившият премиер Пламен Орешарски коментира в студиото на Би Ти Ви вероятността да бъде поканен от новия президент за служебен премиер.


Той потвърди, че е дал гласа си за Румен Радев на балотажа, че е изненадан от високия резултат за себе си и е благодарил на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за подкрепата. Той отговори на поредната порция критики на премиера в оставка Бойко Борисов за това, че той е направил лагера в Харманли. Типичен случай на прехвърляне на отговорности, каза Орешарски.„ През 2012 г. е взето първото решение за Харманли от кабинета „Борисов 1“. Каква е вината ми, че го изпълних ли“, попита Орешарски.

Потвърждаването на рейтинга на държавата от Стандарт & Пуърс, Орешарски преведе така: „Потвърждаването а прост език казва – същите сте, не виждаме нищо да се е променило“. Той препоръча да се стремим да попаднем в горния клас рейтинг – инвестиционния, в какъвто сме били преди 2009 г. Помолен да коментира ябълката на раздора между ГЕРБ и ПФ- пенсията от 300 лв., Орешарски я определи като много висок шок, който той не би препоръчал. Бившият премиер и финансов министър бе категоричен още, че след референдума, е трябвало да се намали партийната субсидия.

В петък, при приемането на бюджета депутатите я оставиха в размер на 11 лева за глас. Според Орешарски, 5-6- лева биха били достатъчни. Предпразнично, той даде съвет към хората преди празниците- „ Бъдете пестеливи, не ходете в банка да теглите заем, а да правите депозит“.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама