НОВИНИ


Изключват Рангелов от полицейския синдикат

6 6968 30.05.2009
Изключват Рангелов от  полицейския синдикат
Иван Павлов

Венцислав Рангелов, шеф на служба „Контрол на общоопасните средства” (КОС) ще бъде предложен за изключване като член на Синдикалната федерация на служителите в МВР ( СФСМВР ) и като зам.-председател на синдикалното дружество при Столична дирекция на полицията.


Това обяви лидерът на полицейската федерация Иван Павлов.

Днес е свикано заседание на Управителния съвет на синдиката, по предложение на негов член. Той ще се запознае с фактите около скандалния рожден ден на полицейския шеф, пищно отпразнуван снощи в софийския ресторант „Континентал плаза”. Денят бе обявен от правителството за национален траур, заради трагичния инцидент на връх Бакаджика. Но въпреки това полицейски шефове, бизнесмени и спортисти гуляха с песните на сръбската звезда Мирослав Илич.

Според ръководството на Федерацията е уронен престижът на министерството и е нарушен етичният кодекс на МВР, както и разпоредбите на устава на федерацията. Синдикалистите настояват министър Миков да разпореди спешна проверка, която да изясни кои полицейски началници са присъствали на тузарския купон, вярно ли е, че рожденият ден е бил обявен, като благотворително мероприятие за събиране на средства за деца на загинали полицаи, какви суми са събрани, кои са дарителите.

Очакваме адекватна реакция от ръководството на МВР – установяване на цялата истина, а не потулване и замазване на случая, заяви Иван Павлов пред Frognews.bg.

По информация на Frognews.bg в момента в МВР се провежда национално съвещание, свързано с организирането на предстоящите избори и оперативната обстановка в страната. Frognews.bg.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама