НОВИНИ


Около 8500 цивилни са напуснали източно Алепо

1 3631 09.12.2016
Около 8500 цивилни са напуснали източно Алепо

Близо 8500 жители на Алепо са напуснали през последното денонощие райони на града, контролирани от бунтовниците. Това съобщи днес руският Център за помирение на враждуващите страни в Сирия. Сред евакуираните са 2934 деца.


Русия обяви спиране на въздушните удари и артилерийския огън срещу районите от Алепо, които се контролират от бунтовниците, за да бъдат евакуирани цивилните, блокирани в обсадените зони, припомня АФП.

Сирийският център за наблюдение на човешките права отбеляза спирането на въздушните удари и артилерийския обстрел, преди да съобщи за спорадични боеве на различни места в града.

Проекторезолюция за установяване на режим на прекратяване на огъня в Алепо влиза за разглеждане в Общото събрание на ООН, което ще проведе извънредна среща тази вечер, предаде руската агенция "Новости". Инициативата е на Канада, която е изготвила текста. Целта е да се осигури свободен достъп в блокирания от боевете район за агенциите, доставящи хуманитарна помощ.

Според специалния пратеник на ООН Стафан де Мистура е дошло време да се помисли за възможно възобновяване на преговорите между режима в Дамаск и опозицията. Де Мистура каза, че е окуражен от обявените от САЩ и Русия намерения - в събота в Женева да бъде обсъдено оттегляне на опозиционните бойци от Алепо.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама