НОВИНИ


Кметът на Хитрино: Има паднали къщи и затрупани хора (Обновена)

0 4987 10.12.2016
Кметът на Хитрино: Има паднали къщи и затрупани хора (Обновена)
Взривът в Хитрино

Влаковите цистерни, които експлоадираха в Хитрино край Шумен, са превозвали газ, пропан бутан и пропилен. Това обяви главният секретар на МВР Георги Костов, а думите му бяха потвърдени от Николай Николов, главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението”.


Все още властите не могат да посочат причината за взировете, отнели живота на най-малко четирима и ранили още десетки. На място са изпратени екипи на пожарната и полицията, като най-малко 130 пожарникари се опитват да овладеят пламъците.

 

"Дано само четири да са жертвите, има информация за паднали къщи и затрупани хора", обяви пред бТВ кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. По думите му има напълно изгорели къщи, както и частично такива.

 

"От полицията не пускат на мястото на трагедията. Казват и за газ и за нафта, но трагедията е много голямо. Изгоряла е срадата на полицията. Абсолютен апокалипсис е тук. ЖП линията разполовява на две селото, това е частна композиция, която вози някакви опасни товари. Говорих със служителите, които са били на смяна. Казват, че причината е високата скорост, с която е влязъл влакът и е дерайлирал. Засега няма нужда от евакуация на селото, но всички жители са навън", разказа кметът.

 

"Вълната е била много силна, огнено кълно и е предизвикало пожар в околните къщи. Има фургони, които не са могли да бъдат изтеглени от взрива и те само се охлаждат", обясни още Исмаил.

 

"Има непосредствена опасност за живота на някои от пострадалите от взрива в Хитрино. Една жена е приета с 90% изгаряния. Други трима са транспортирани към клиниката по изгаряния във Варна. Общо 25 са ранените, приети в болницата в Шумен". Това заяви пред Нова телевизия Атанас Атанасов, директор на болница в Шумен.

 

Над селото се стели силно задушлив дим, който вятърът не може да отнесе. Очакват се екипи на РИОСВ, които да замерят замърсяването на въздуха.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама