НОВИНИ


Паргов: Плевнелиев разиграва цирк с мандатите

4 4843 11.12.2016
Паргов: Плевнелиев разиграва цирк с мандатите
Калоян Паргов

„Изказвам най-искрени съболезнования на близките на загиналите в трагичния инцидент в с. Хитрино”. Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов по БНР, във връзка с трагедията, предизвикана от избухването на цистерни с гориво, резултат на което са загинали хора и десетки други са ранени.


 „Може би този случай вече не прецедент, защото в последните години все около Коледа и християнски празници ни се случват трагични инциденти, което трябва да ни покаже, че е време малко да се смирим”, коментира Паргов и посочи като пример политическите страсти, разгоряли се около президентските избори. Според него в сегашната ситуация, трябва да се намери решение и то е съставяне на служебен кабинет от настоящия президент. „Всяко забавяне, показва липса на държавничество”, коментира Паргов.

 

По думите му сегашният парламент, с 8% обществено доверие, няма как да работи. „Ясно е, че отиваме към предсрочни парламентарни избори, които трябва да доведат до стабилност в държавата. Говорим и за ясно очертани рамки на един служебен кабинет”, обясни Паргов. Той бе категоричен, че новоизбраният президнет ген. Румен Радев съвсем правилно не е присъствал на срещата при Плевнелиев, защото все още не е встъпил в длъжност.

 

Калоян Паргов бе помолен да коментира и сделките на правителството в „последния момент”. „Оттук нататък всички сделки, наначения, независимо дали са на посланици, дали става въпрос за преструктуриране, разчистване на политически кабинети и пращането им по различни агенции, трябва да спре”, категоричен бе той и допълни, че имитираните реформи от управляващите и РБ са довели страната до това, заедно с президента Плевнелиев да разиграват цирк с мандатите.

 

Лявото пространство съвсем не се разцепва и мястото на БСП там е категорично, за разлика от дясното

Накрая Калоян Паргов категорично заяви, че лявото пространство съвсем не се разцепва и мястото на БСП там е категорично, за разлика от дясното, което както се е събрало, така и се е разпиляло. „Дясното бе това, което изтегли колосалния дълг от 16 милиарда, който всички ние ще плащаме”, даде  един от многото примери на управлението на десните Калоян Паргов.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама