НОВИНИ


Обществен съвет ще следи ремонтите в Хитрино

0 4005 13.12.2016
Обществен съвет ще следи ремонтите в Хитрино

Никакви злоупотреби няма да бъдат допуснати с парите, отпуснати за справяне с последиците от взрива в Хитрино. Това каза на брифинг премиерът в оставка Бойко Борисов и кметът Нуредин Исмаил. Жителите на селото ще гласуват обществен съвет, който ще следи разходите по ремонтите на домове и инфраструктура.


Кранове, площадки и гондоли са готови за преместването на авариралите цистерни. След тях в града влизат строителите и повредените къщи ще бъдат отремонтирани в рамките на ден-ден и половина, обяви Борисов. „Строителите с архитекти и конструктор ще седнат с Бай Мюмюн, Ахмед, собственик”, обясни той и допълни, че разрушените домове ще бъдат възстановени напролет, защото в момента не може да се строи.

 

Според него, хората в Хитрино сами разбират последното, защото половината също са заети в строителството. Той посочи, че днес следобед ще се срещне с главния прокурор Сотир Цацаров, който е дошъл в Шумен, за да се запознае с материалите по разследването. Той трябва да вземе решението кога разследващите на място са събрали достатъчно данни за жп катастрофата и дерайлиралите вагони могат да бъдат преместени, цитира bTV.

 

Борисов обяви, че една цистерна все още пропуска, като пожарникари я охлаждат, а друга е запушена. Полицаите, пожарникарите и останалите длъжностни лица, работили в Хитрино след взрива ще бъдат наградени.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама