НОВИНИ


Борис Джонсън се бъзика с панталоните на премиера Мей

1 4368 14.12.2016
Борис Джонсън се бъзика с панталоните на премиера Мей
Премиерката Тереза Мей

Британският външен министър Борис Джонсън публично се пошегува с министър-председателя Тереза Мей, като каза пред десетки чуждестранни посланици, че тя е толкова космополитна, че носи кожени панталони като германските ”ледерхозен”*.


Джонсън, който е известен със своите странности и разрошената си платиненоруса коса, каза, че Великобритания няма да обърне гръб на света, след като излезе от Европейския съюз, и представи своята страна като космополитен потребител на вносни стоки.

"Ние в тази страна сме лакоми за вносни продукти. Купуваме купища неща, особено, разбира се, от нашите приятели в ЕС, както, разбира се, ще продължим да правим това, когато сключим тази голяма сделка за свободна търговия", заяви той.

Джонсъндори се пошегува, че Великобритания е успяла да изнесе в САЩ видния поддръжник на "Брексит" Найджъл Фараж, който има приятелски отношения с новоизбрания американски президент Доналд Тръмп.

"Ние успяхме да изнесем Найджъл Фараж в Америка", каза той, а после се пошегува с решението на Мей да бъде снимана, облечена с модни кожени панталони, които според британски медии са стрували 995 лири (1260 долара).

"Ние сме толкова космополитни, че пием повече шампанско, купуваме повече германски коли от всеки друг, а нашият чудесен министър-председател всъщност носи "ледерхозен", заяви Джонсън.

Ледерхозен* - кожен панталон характерен за Бавария
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама