НОВИНИ


Буда извива ръцете на коалиционните си слуги за Борисов 3

20 10292 16.12.2016
Буда извива ръцете на коалиционните си слуги за Борисов 3
Велизар Енчев

Снощи в Брюксел ЕНП наби обръчите на Борисов и му нареди: Да не сдава властта на БСП и да прави трети кабинет с патриотари и деформатори. И понеже опитът от мутренските времена си казва думата, Буда извива ръцете на коалиционните си слуги с искане за 100 процента мажоритарен вот. Това написа депутатът Велизар Енчев във фейсбук.


Сметката му е проста: Навие ли мюретата в ПФ и РБ сами да си сложат въжето с мажоритарен вот, ще им подхвърли министерства, а след някой-друг месец пак ще хвърли оставка и на мажоритарни избори ще помете и свои, и чужди. Ала туй са сметки без кръчмар. В коалиционната глутница виреят хиени, а не овце. В глутницата всички са хищници, а не тревопасни, допълва той.

В името на Майка България едни мутри пробват да прецакат други мутри и наричат това коалиционна култура. Каракачанов бленува да е военен министър, Симеонов – енергиен, Зеленогорски и компания – какъвто и да е министър. И всеки да кешира от държавни поръчки за милиарди. Кой кого ще измами и колко ли ще трае коалиционният им достлук?

Ако това е политическа култура, аз съм некултурен. Ако ползваме опита от 1934-та и имаме офицери, а не шкембелии с фуражки, Софийският централен затвор вече щеше да се пука по шевовете, пише още депутатът.



Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама