НОВИНИ


Инспекторатът на ВСС ”финтира” районните съдии

0 3564 16.12.2016
Инспекторатът на ВСС ”финтира” районните съдии

Нито един представител на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) не откликна на поканата на председателя на Софийския районен съд Методи Лалов за среща в съда. От кадровия орган на Темида се появиха само трима членове - Калин Калпакчиев, Соня Найденова и Галя Карагьозова, които бяха сред вносителите на спешните предложения за подобряване състоянието в съда.


Така въпреки че миналият петък членът на ВСС Галя Георгиева се оплака, че никой не я кани и затова не е запозната непосредствено с проблемите на най-натоварения съд, днес не присъства на срещата. Там не бяха и други членове на съвета, които упрекнаха Лалов и магистратите, че действат под политически натиск.

Извинение за отсъствието на представител на инспектората също няма. Във вторник главният съдебен инспектор пусна декларация, в която обясни, че институцията си върши работата и че проблемите са трупани с години. В нея Точкова отправя покана за среща, като не е уточнена конкретна дата.

Призивът на Лалов за среща беше отправен в сряда, ден след като съдийската колегия прие няколко мерки за справяне с проблемите в съда.

От Инспектората заявиха, че главният съдебен инспектор Теодора Точкова е имала "достатъчно важни ангажименти и преди поканата". На въпрос защо не са били изпратени други членове, от инспектората заявиха, че така е преценила Точкова, пише "Дневник".

Впоследствие те уточниха, че всъщност инициативата за многостранна среща е била именно на Точкова и това се виждало от декларацията й във вторник.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама