ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 3 юни

0 3903 02.06.2009
Предстоящо на 3 юни

Оповестяват критичната ситуация във въгледобива и енергетиката и опасността от съкращения; премиерът подкрепя Белоградчишките скали като едно от новите седем чудеса на света; правят финал на състезанието „Надплюване – 2009”.



Агенцията за социално подпомагане организира заключителна конференция по изпълнение на проект за повишаване на капацитета на системата за закрила на децата в България. Конференцията ще бъде открита от 13.00 часа в зала № 5 в сградата на Министерството на труда и социалната политика.

В 10:00 часа министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, и.д. кмет на Столична община Минко Герджиков и кметът на район Красно село Пламен Църноречки ще открият система за управление на опашките в отдел „Местни данъци и такси” в центъра за административно обслужване на районната администрация.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще връчи договорите на първите одобрени кандидати по проекти за подготовка на прилагането на проекта ЛИДЕР в България.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще представи книгата си „Енергия” от 19:00 ч. в хотел „Радисън” .

Заместник-кметът на Столична община по образование и култура Йорданка Фандъкова ще присъства в 11.30 ч. на представянето на нов асансьор за деца със специфични образователни потребности в Детска градина „Надежда” в кв. „Младост 1”.

Ще даде пресконференция на БСП на „Позитано” 20. Брифингът ще започне в 11.00 часа.

От 11.00 ч. в централата на КНСБ ще се проведе пресконференция относно критичната ситуация във въгледобива и енергетиката и опасността от съкращения.

От 12.00 часа в музея „Земята и хората” се открива изложбата „Да ни пука! За боклука – сметНо изкуство” (с идеална цел). Четиридесет млади и вдъхновени творци от всички сфери на изкуството, ще представят своите скулптори и творби, изработени от рециклируеми материали.

Международната организация за борба с корупцията Transparency International ще представи от 11.00 часа в БТА резултатите от международното изследване Световния корупционен барометър за 2009 г.

От 12.00 часа Академичната лига за Югоизточна Европа, „Гьоте институт”, Полският институт, Чешкият културен център и Унгарският културен институт в София ще дадат пресконференция по повод предстоящия фестивал за социалистическото минало „Отвъд омразата, отвъд носталгията”.

От 13.00 часа в национален пресклуб БТА ще се състои пресконференция на списание „Автобуси и микробуси” по повод на предстоящото национално състезание „Най-добър автобусен шофьор на годината”.

От 13.00 часа ще се проведе пресконференция във връзка с националната кампания за превенция и профилактика на заболяването „разширени вени“.

От 12,00 часа Боян Радев ще дари на Националния исторически музей поредното свое отличие – огърлица – най-голямото отличие в борбата, която той получи наскоро от Международната федерация по борба (ФИЛА).

От 12.00 часа пред МЗХ ще се проведе протест на животновъди.

От 9.30 часа състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Емил Хърсев и Георги Танев.

„Авиоотряд 28” ще получи два нови самолета Airbus A319. Връчването на протоколите за предоставяне на самолетите ще се проведе от 10.30 часа, на Правителствения ВИП.

В 12.00 часа в Ботевата градинка във Варна ще се проведе финалът по състезанието „Надплюване – 2009”, което има за цел да „подпомогне” кандидатите за депутати и евродепутати.

Премиерът ще проведе среща в Клуба на пенсионера във Видин. След това Сергей Станишев и придружаващите го лица ще се отправят към обект „Дунав мост 2”, където последователно ще посетят производствената площадка в района на Свободна безмитна зона, строителната площадка на моста и обект от прилежащата инфраструктура. Министър-председателят ще посети предприятието за производство на мляко и млечни продукти „Ел Би Булгарикум” ЕАД. В рамките на посещението в областта е предвидено разглеждане на Белоградчишката крепост „Калето”, където се очаква Сергей Станишев да даде своя глас в подкрепа на номинацията на Белоградчишките скали за едно от новите седем чудеса на света.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие в Свиленград преходно жилище за жени с психични увреждания.
Церемонията е насрочена за 11.00 часа в двора на Дома за възрастни с психични разстройства до с. Пъстрогор.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще посети ОД на МВР-Кърджали. Той ще разгледа цялостно ремонтираната сграда на дирекцията и ще се срещне със служителите.

От 11:00 ч. в сградата на националния омбудсман ще се проведе работна среща с представители на инвеститорите в сферата на здравеопазването.

В 12.00 ч. председателят на НС на НАПИ Иван Атанасов ще открие новопостроения мост на река Белишка на пътя за Кръстова гора на територията на Областно пътно управление - Пловдив.

Среща-дискусия на тема „Политики и финансови механизми за решаване на проблеми по управление на отпадъци и пречистване на отпадъчни води на регионално ниво”
ще се проведе в Русе, под ръководството на вицепремиера и министър на извънредните ситуации Емел Етем. Във форума ще участва министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Frognews.bg

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама