НОВИНИ


Местан: ДПС активисти тормозят симпатизантите ни

1 3905 20.12.2016
Местан: ДПС активисти тормозят симпатизантите ни
Лютви Местан

От партия ДОСТ разпространиха декларация, в която се казва, че още от учредяването й ”нейните симпатизанти са подлагани на натиска и на репресиите на ръководители и симпатизанти на ДПС”.


Според хората от партията на Лютви Местан това се засилва прогресивно със засилването на позициите на новата политическа формация.

 

В текста на декларацията се казва, че имат информация за това, че преди всяко учредително събрание в градове и села в Пловдивско, членове на ДПС обикалят от врата на врата и заплашват хората, за да не присъстват на мероприятието.

 

От ДОСТ обясняват, че техни настоящи и бъдещи членове са заплашвани с изгонване от работа, а представители от бизнеса - с масови проверки от институциите.

 

По тяхна информация преди учредителното им събрание в квартал "Запад" в Асеновград, собственикът на заведението е заплашен, че ако събранието се проведе там, стъклата и витрините на помещението ще бъдат изпочупени. Затова и сменили мястото на провеждане.

 

От ДОСТ съобщиха и че на 19 декември, след събрание в квартал "Долни Воден", Бедрие Търмазова , в присъствието на депутата Венцислав Каймакамов е заплашена от симпатизант на ДПС, крещящ "ще ти се случи случка" и размахвайки показалец. Според декларацията на ДОСТ човекът е известен като шофьор на народен представител от ДПС. От партията заявиха, че ще информират всички посланици на ЕС и НАТО.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама