ПОЛИТИКА


Плевнелиев: Няма да назнача служебно правителство

4 4861 21.12.2016
Плевнелиев: Няма да назнача служебно правителство
Росен Плевнелиев

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че няма да назначи служебно правителство. В свое изявление от „Дондуков” 2 той заяви, че няма смисъл да назначи кабинет, който да работи по празниците и само за 20 дни.


С това си решение практически Плевнелиев удължава управлението на кабинета в оставка на Борисов до встъпването на Радев в длъжност в края на януари. Той все пак заяви, че е готов веднага да подпише кабинета на Радев, ако той му го представи.

 

„Ще влезем в куриозите на света. Избирам европейското и цивилизовано решение да отстъпя правото на Румен Радев да назначи служебно правителство”, обясни Плевнелиев.

 

„Няма кой да обясни на партньорите ни, на международните рейтингови агенции, че в държава, в която за два месеца ще се сменят две служебни правителства, всичко е наред”, заяви президентът.

 

„Публично предложих всички компромисни варианти – от това НС да създаде правителство, до това да направим общо и консенсусно правителство с новоизбрания президент Румен Радев. Бях готов дори да назнача правителството, предложени от президента Радев”, обясни Плевнелиев. Не бил срещнал обаче търсената подкрепа за компромис.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама