НОВИНИ


Изследват още двама пловдивчани за свински грип

0 4889 03.06.2009
Изследват още двама пловдивчани за свински грип

Още двама пловдивчани се изследват за наличието на опасния вирус след като скоро са се прибрали от САЩ.


Студент от Пловдив, пътувал със самолет, в който е бил заразен със свински грип турски гражданин, се изследва за наличието на опасния вирус, съобщи директорът на РИОКОЗ д-р Янка Барганова.

Изследванията не са потвърдили наличието на вируса А(Н1N1), потвърди тя.

Момчето е на 21 години, пристигнал е в България на 15 май с полет от САЩ. Преди заминаването си е приемал „Тамифлу" по препоръка на личния си лекар.

Друг пловдивчанин с оток на коляното, е бил приет за изследвания вчера. Той е на 35 години и също се е завърнал от САЩ. Мъжът е получил болки в коляното, а по-късно е вдигнал висока температура. От РИОКОЗ съобщиха, че той няма симптомите на свинския грип, но въпреки всичко е бил подложен на изследване.

Междувременно майката на Иван Димитров Ваня Ботева, първият заболял от свински грип в България, посети днес сина си заедно с малката си дъщеря. „Свинският грип е по-леко заболяване от много други. Не се поддавайте на паника и ако се разболеете просто потърсете лекарска помощ", призова тя. „Пробите на цялото семейство са отрицателни, спокойни сме, хората в Павликени ни приемат нормално, синът ни е добре", каза Ботева. По думите й момчето ще бъде изписано в четвъртък.

Иван Димитров е настанен в инфекциозното отделение болницата на Велико Търново с диагноза с грипен вирус А(Н1N1).Болният е изолиран и се лекува в специализирано отделение по инфекциозни болести
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама