ПОЛИТИКА


Единадесет причини да се гласува за Европейски парламент

23 6568 03.06.2009
Единадесет причини да се гласува за  Европейски парламент
Пламен Цветков Вяра Йовева

Активността на българина ще срази червената олигархия, казва историкът



 Проф. Пламен С.Цветков

1.Европейският парламент е пряко свързан с джоба на всеки един от нас, тъй като той контролира средствата, разпределяни от Европейската комисия за отделните страни-членки.

2.Европейският парламент е единствената институция на ЕС, която се избира пряко от гражданите на страните-членки. При това правомощията на Европейския парламент непрекъснато нарастват и ще продължат да нарастват. След като Лисабонският договор влезе в сила, Европейският парламент ще определя живота на гражданите на Европейския съюз в още по-голяма степен, макар че и сега ролята му никак не е малка.

3.Цели 80% от законите, гласувани в парламентите на страните-членки, включително в нашето народно събрание, са всъщност приложение на нормите, гласувани най-напред от Европейския парламент.

4.Европейският парламент играе и съществена роля за утвърждаването на новите правила във финансовата сфера, с които да бъдем предпазени от кризи като сегашната. С оглед на това трябва да се противодейства на изкушението за повече държавна намеса в икономиката, едно изкушение, което винаги се засилва в условията на финансова и икономическа криза.

5.Предстои приемането на финансовата програма на Европейския съюз до 2020 г. Новите субсидии за страните-членки също ще минават за одобрение през Европейския парламент. Става дума за парите, които България ще получава след изтичането на сегашната програма през 2013 г. Не дай си Боже и тези средства да не могат да се усвояват от некадърната българска администрация или червената олигархия да продължи с опитите за тяхното обсебване, но това вече зависи от предстоящите избори за 41-о народно събрание..

6.Европейският парламент може да изработи нормативна база, задължителна за всички страни-членки, върху която да се изгради общата енергийна политика за разнообразяване на енергийните източници и за намаляване на зависимостта на Европа от Русия. Тази нормативна база може да забрани или най-малкото силно да ограничи възможностите на отделните държави-членки на Европейския съюз да сключват с Русия двустранни договори за доставка на енергия и суровини. В сегашния момент такива договори фатално подкопават усилията в тази насока.

7.Европейския парламент може и трябва да приеме решение, позволяващо изграждането на нови атомни електроцентрали само на онези страни-членки, които са в състояние да обезпечат на своя собствена територия депозирането и опазването на отработеното ядрено гориво без заплаха за населението. Между другото така ще може да се анулира и скандалният и национално самоубийствен договор на България с Русия за АЕЦ “Белене”.

8.Институциите на Европейския съюз вече доказаха, че могат да поозаптят собствените ни бандити и да ни предпазват от тях, дори и да са на власт. Благодарение на натиска на депутати от Европейския парламент управниците ни се съгласиха, макар и с очевидна неохота, да отворят архивите на комунистическата “Държавна сигурност”. Именно европейските институции удариха триглавата коалиция през пръстите, когато тя започна да си пълни гушата с парите от фондовете по различни програми.

9.Който не познава миналото, е осъден да го изживее отново. Европейският парламент вече прие решение, което осъжда недвусмислено престъпленията на руския комунизъм, на германския националсоциализъм и на всякакви диктатури. Следващата крачка трябва да бъде решение, което да направи наказуемо отричането на комунистическите престъпления срещу човечеството така, както е наказуемо отричането на Холокоста.

10.Европейският парламент може да нанесе сериозен удар по червената олигархия, която е в основата на организираната престъпност у нас, като забрани на кадри на репресивния апарат на комунистическите режими да бъдат избирани за евродепутати.

11.Има за кого да гласуваме. Изборите за европарламент на 7 юни ни дават възможността да покажем на триглавата коалиция жълт картон, за да можем на изборите за народно събрание на 5 юли да я изгоним от терена. Време е да ги изритаме, време е начело на страната ни да застанат най-сетне национално отговорни и неподправено български сили, а не продажни формации като БСП, ДПС, “Атака”, РЗС, “Напред” и ЛИДЕР, които пряко произлизат от кадрите на комунистическата “Държавна сигурност” и се подчиняват подсъзнателно на всичко руско и съветско (за жалост влиятелни кръгове в НДСВ и ГЕРБ също са обвързани с “Държавна сигурност” и са податливи на руските имперски домогвания).
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама