НОВИНИ


Смилов: ГЕРБ и БСП няма да имат повече от половината места в новия парламент

0 4265 28.12.2016
Смилов: ГЕРБ и БСП няма да имат повече от половината места в новия парламент
Даниел Смилов

В следващия парламент ГЕРБ и БСП ще останат основни политически сили, но най-вероятно заедно няма да имат повече от половината места. Това коментира политологът Даниел Смилов. По думите му големият въпрос е как ще бъде разпределена останалата половина от парламента.


„Някои от тях набраха инерция по време на президентските избори. Имам предвид Обединените патриоти, които имат на какво да стъпят. В дясното пространство, остатъчната част от РБ - тези 4 партии, които подкрепяха правителството през 2016 година, ще имат трудния избор дали да се явят самостоятелно или да предприемат мерки за коалиране с ГЕРБ. Останалите би трябвало да се консолидират около нов десен център. В лявото пространство онова, което според мен се случва, е до голяма степен отмирането на АБВ, което би дало шанс на БСП да консолидира по-голяма част от лявото пространство и да прибави проценти", прогнозира политологът.

Според Даниел Смилов голямата неизвестна в началото на 2017 година ще бъде поведението на новия президент. По думите му сигнал за неговата политика ще бъде служебното правителство, което трябва да състави.

 
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама