НОВИНИ


Още 60 000 коли тръгват от София

0 3731 30.12.2016
Още 60 000 коли тръгват от София

Повечето автомобили напуснаха София преди, сега не се очаква толкова засилен трафик. Около 50-60 000 автомобила ще излязат от столицата. Това каза комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР във връзка с очаквания трафик в последния работен ден преди новогодишните празници.


„Традиционно, в София най-натоварено е направлението по автомагистрала „Тракия", но днес най-вероятно ще се натовари и автомагистрала „Хемус", на изхода на София по бул. „Ботевградско шосе". Пътната обстановка е зимна. В София пътищата са чисти, обработени са със соли и химикали.

Все пак обаче на места може да има заледени участъци в подстъпите от планината или по малки улички", коментира комисар Тенев и посъветва хората да карат по-внимателно и бавно, тъй като е хлъзгаво.

„Имаме много екипи, няма да кажа бройката, но са достатъчно. На всички изходни артерии ще бъдат разположени такива и ще регулират движението. Надявам се безпроблемно да бъде излизането на софиянци от столицата. Към момента няма сериозни пътнотранспортни произшествия на територията на София.

През вчерашния ден са регистрирани 49 леки инцидента и едно тежко", допълни началникът на „Пътна полиция" към СДВР. По думите му се очаква трафикът да се натовари повече следобед след 15.00 часа.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама