НОВИНИ


Поп елитът ни пя за сините в Южния парк

14 7223 06.06.2009
Поп елитът ни пя за сините в Южния парк
Милена с фенове Вяра Йовева

Без чалга и кебапчета завърши кампанията на Синята коалиция за евровота. Между 1500 и 2000 души пяха заедно с Графа, Милена, Вили Кавалджиев, аплодираха група „Ъпсурт” и танцуваха с „Акага” в Южния парк тази вечер. Васко Кръпката, който точно днес стана на 50, не измени на познатия си блусарски хъс и на рядката си дарба да пее като свободен човек.


Хората припяваха на хитовете от 90-те години, с които роккралицата Милена триумфално се завръща на българската сцена в последно време. „Вие знаете текстовете”, обърна се към множеството неизлизащата от мода бунтарка. „Ваш ред е тогава”, обърна микрофона към феновете си тя.


Графа

"Омръзна ми да светя като крушка”, с готовност отвори гърло тълпата, сред която имаше много деца, дошли с родителите си, както и достолепни физиономии, познати от старите сини митинги.



Васко Кръпката

Събитието беше обявено като хепънинг от предизборния щаб на Синята коалиция. С него приключи кампанията на обединената десница за евровота утре.

Водещият Димитър Павлов, едно от познатите лица на Би Ти Ви, събираше очите на тайфа от хлапета в подножието на сцената. Той представи водачката на синята листа Надежда Михайлова от СДС, подгласника й Светослав Малинов от ДСБ и останалите кандидати за евродепутати като „нашите” кандидати.



„Ъпсурт”

„България цяла сега нази гледа” , неочаквано цитира „Опълченците на Шипка” бившата външна министърка. Тя нарече утрешната битка за европейския парламент тест за успеха на Синята коалиция на парламентарните избори след месец. „Само ние можем и знаем как да върнем доверието на Европа в България”, каза Надежда Михайлова.

Светослав Малинов продължи в същия дух и се зарече, че мафията няма шанс, когато сините се върнат във властта.



Думата „вълнение” бе една от най-употребяваните в речите на лидерите. „Отдавна не съм се чувствал толкова щастлив”, каза Иван Костов. „Развълнуван съм от хората, които съм срещал преди 12 години по площадите, техните усмивки и надежди ме правят спокоен и уверен в победата”. Двете дъщери на бившия премиер Яна и Мина слушаха думите му с ведри изражения на крачка от трибуната.

Речта на Мартин Димитров бе прекъсваната от скандирания за победа. Стари седесари по навик започваха да викат: „СДС”, но бързо се поправяха и се присъединяваха към сакралното синьо мото на тези избори: „Единство”.

Анастасия Мозер забеляза колко красива е комбинацията от развети в тъмни и светли сини нюанси и в оранжево знамена. Тя напомни, че оранжевото е цветът на земеделците, с които десницата е печелела избори и управлявала ефикасно страната в силните години на ОДС.

Семейства, препълнили и страничните алеи на Южния парк без да се присъединят към хепънинга коментираха, че кастингът на изпълнителите, които пеят за Сините е голям успех.



Милена

„Поне за малко изпитах приятно усещане, че чалга никога не е имало в този град и че простащината не е успяла да се настани изцяло в живота ни”, каза за Frognews.bg стройна блондинка на средна възраст. „Но все още се колебая дали да гласувам утре. Може би все пак има смисъл?” попита риторично дамата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама