АКТУАЛНО


А. Стратиев за Фрог: Законът продължава да брани „рецидивистите” на пътя

0 4604 04.01.2017
А. Стратиев за Фрог: Законът продължава да брани „рецидивистите” на пътя
Алекси Стратиев

Въпреки завишените санкции към нарушителите на пътя като сваляне на номерата на колите за пияни или шофьори без книжка, законът продължава да пази „рецидивстите” . Това коментира в интервю за Фрог бившият шеф на „Пътна полиция” Алекси Стратиев.


Промените в Закона да движение по пътищата, приети от парламента през декември, влизат в сила от 21 януари 2017 г. Според Стратиев,  глобите за превишена скорост с 30 км в час над разрешеното, са 200 лв отгоре, а за джигитите, които летят с над 100 км. над разрешенето, тя е 100 лв. Бившият шеф на „Пътна полиция” е категоричен, че липсата на технически средства като радари, за които депутатите са забравили, е довело до неразкриване на нарушенията на пътя.

„Годишно се засичат около 700-800 000 нарушения на закона за движението по пътищата. Но това е само в последните години. Докато през 2010-2012 г засичаните нарушения годишно бяха 1 милион. А бройката на загиналите падна драстично. Това означава, че през последните години голяма част от нарушенията не се засичат. И то не по вина на пътна полиция”, смята Стратиев.

 

 

Какво още каза експертът, четете  утре в рубриката „Интервю”

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама