НОВИНИ


Химикалите срещу сняг на пътя не действали при ниски температури

3 3810 05.01.2017
Химикалите срещу сняг на пътя не действали при ниски температури

Няма да допуснем затъване на автомобили в снега. Това е наша задача, каза инж. Дончо Атанасов - председател на Управителния съвет на Агенция ”Пътна инфраструктура” (АПИ) на спешен брифинг заедно с КАТ.


Той изрази готовността на водената от него институция да предотврати транспортен хаос във връзка с очакваното рязко застудяване.

 "Ние сме взели превантивни мерки и са мобилизирани около 3000 снегорина", допълни той "Ние ще затваряме определени участъци от пътната инфраструктура, ако се наложи, ще сложим предупредителни знаци. Ние очакваме да минем през всички най-неприятни природни изненади", посочи още Атанасов. "Химикалите, които използваме, не действат при изключително ниски температури", призна шефът на АПИ. На брифинга говори и Бойко Рановски - началникът на "Пътна полиция". "Ние сме готови да изкараме максимален брой екипи, които да затварят опредени участъци от пътната мрежа. Всички областни дирекции са предупредени и са готови да подкрепят пътните полицаи със служители на Охранителна полиция. "Ние не можем да сложим полицай на всяко кръстовище, но по основните артерии ще има полицейско присъствие", каза той.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама