НОВИНИ


”Да, България” събра близо 80 хил. лв. дарения

2 3779 05.01.2017
”Да, България” събра близо 80 хил. лв. дарения

Новият политически проект на бившия правосъден министър Христо Иванов ”Да, България” успя да събере близо 80 хил. лева дарения, става известно от съобщение на сайта на движението. Сумата е набъбнала от 40 хиляди лева, които бяха събрани малко след официалното обявяване на проекта.


Неговото учредяване предстои да се случи в събота, като на сайта на движението е публикуван и проектоустав.

Събраната сума надхвърля с повече от 50% поставените цели за набиране на 49 хиляди лева за разходи през първите два месеца

преди учредяването на партията, пишат от движението. Инициативният комитет разкри специална банкова сметка на Христо Иванов и с достъп на още двама учредители до нея, като в нея са постъпили 61 357 лева. Останалата сума е левовата равностойност на даренията чрез PayPal, които са общо 8759 евро.

Дарителите са общо 578 души, а средната стойност на едно дарение е 132 лева

Постъпили са само четири дарения на стойност над 1000 лева, като най-голямото е на стойност 8915 лева от българин, живеещ в Лондон. Нови 5000 лева сега са постъпили от член на инициативния комитет. Най-голямата част от даренията са на стойност между 20 и 100 лева.

Събраните досега 78 559 лева ще се използват за покриване на разходите по учредяването и регистрацията на "Да, България" като политическа партия, както и за други свързани събития и кампании, пишат още от движението. След учредяването на партията всички останали пари ще бъдат внесени в банковата сметка на партията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама