НОВИНИ


Метеоролог: И миналата година имаше такива ниски температури

0 3628 07.01.2017
Метеоролог: И миналата година имаше такива ниски температури

За януари това е обичайно явление. Има много такива ситуации, в които има значителна снежна покривка, северен вятър, преспи и навявания. Хората в Североизточна България са преживявали такива неща.


 Това каза метеорологът от БАН  Анастасия Стойчева по НТВ . През миналата година също имаше температури от този порядък. Характерът на зимата се определя от характера на месец януари. До 22 януари  ще е с такава характеристика.

 

Комисар Алекси Стратиев също коментира обстановката:  В началото мислех, че малко се преиграва за обстановката. Но това, което виждаме, обстановката е сериозна. Много правилно бяха предупредени хората да не тръгват на път. Има ситуации, в които  веригите и лопатите не могат да помогнат. Сутринта отворих вратата на колата си с горелка. Не ниските температури са плашещи, а навяванията и преспите. Почистването на пътя, дори и да няма препарати за разтопяване, не е фатално, стига да няма натрупани преспи. Най-важният съвет е да не се тръгва на път. Компетентният орган е затворил пътя. Защо нарушават знаците?! Не всеки може да сложи вериги. По-добре да се подаде сигнал и да се чака помощ.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама