ПОЛИТИКА


Каракачанов: Несериозна е приказката на Цветанов за живота на парламента

1 6286 09.01.2017
Каракачанов: Несериозна е приказката на Цветанов за живота на парламента
Красимир Каракачанов

Като ”несериозно” определи съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов предложението на лидера на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов новоизбраният президент да удължи мандата на сегашния парламент. И така да може да се приеме мажоритарният избор на депутати - това, което поискаха 2 милиона и половина българи в референдума.


Радев няма друг вариант, освен да разпусне 43-ото Народно събрание и да назначи служебно правителство", категоричен е лидерът на ВМРО. Той изтъна, че ако от ГЕРБ са искали животът на този парламент да се удължи, не е трябвало да връщат мандата. Сега до края на това правителство остават 10 дни и нищо не може да се промени, обобщи той.

Този парламент на практика се е изчерпал, минали са конституционните процедури, напомни Каракачанов. Иначе не било лошо депутатите да продължат да работят, защото имало важни закони за приемане - например този за радикалния ислям. След предсрочните избори ситуацията ще бъде патова - нито една, нито две партии ще могат да направят мнозинство, прогнозира Каракачанов. На вота напралолет ВМРО, НСФБ и "Атака" ще са отново заедно.

Турция все повече се излямизира. Той обаче влезе в ситуция, от която няма излизане. Когато искаш да наложиш еднолична власт и си арестувал 42 000 човека, как си мислите, че няма да има реакция? Атентатът в първите часове след Нова година няма нищо общо с Ислямска държава", смята Каракачанов. Според него почеркът на тази вендета е на "Сивите вълци", които са били винаги близо до властта в Анкара. И чиито представители имало миналата година при учредяването на ДОСТ.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама