БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Авиокомпаниите летят към рекордни загуби

0 5006 08.06.2009
Авиокомпаниите летят към рекордни загуби
Вяра Йовева

Авиокомпаниите по света по всяка вероятност ще загубят през тази година 9 милиарда долара заради глобалната икономическа криза, предупреди днес Международната асоциация за въздушен транспорт (ИАТА), цитирана от Ройтерс.



Това е най-трудната ситуация, пред която секторът се е изправял, подчерта генералният директор на ИАТА Джовани Бизиняни.

Само преди три месеца асоциацията бе прогнозирала, че авиокомпаниите по света ще загубят през 2009 г. почти два пъти по-малко пари - 4,7 милиарда долара. ИАТА освен това преизчисли загубите на сектора през миналата година - от 8,5 милиарда долара на 10,4 милиарда долара.

Нашето бъдеще зависи от една драстична промяна на нашите партньори, правителствата и на самия сектор, подчерта Бизиняни. Той се аргументира, че в момента данъчното облагане на авиокомпаниите е прекалено високо, а техните партньори злоупотребяват с монополното си положение.

Годишната конференция на Международната асоциация за въздушен транспорт, която се провежда в Куала Лумпур, започна вчера и завършва утре.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама