НОВИНИ


Повдигат обвинение срещу Баретата

0 4960 09.06.2009
Повдигат обвинение срещу Баретата
Златко Баретата Вяра Йовева

Вероятно следващата седмица прокуратурата ще предяви обвинение срещу Златко Баретата. По думите на градския прокурор на София Николай Кокинов, работата по обвинителния акт срещу Златомир Иванов е на финала.



Според Кокинов на свидетеля Ивайло Серафимов очевидно е оказан натиск или е обещано нещо по-приятно, за да се откаже от показанията си. Материалите от двата разпита на Серафимов са предадени в Окръжна прокуратура за образуване на производство за лъжесвидетелство.

От прокуратурата припомнят, че преди време Серафимов се е отказал доброволно да се включи в програмата за защита на свидетелите. Кокинов изрази притесненията си, че този свидетел е успял да проникне в програмата за защита на свидетели, а след като я е разучил, се е отказал от нея, критикувайки я в медиите. Информацията, която Серафимов е успял да получи обаче, ще бъде проучена и ще се вземат необходимите мерки, обещава магистратът. Градският прокурор е убеден, че останалите свидетели на прокуратурата няма да пострадат.

Златко Баретата е в ареста от 6 февруари. Срещу него са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. От държавното обвинение твърдят, че разполагат с информация за извършването на повече от 3 убийства, които са дело на Баретата и хората му.

Въпреки че разследването не е съвсем приключило и най-близките на Баретата не са задържани, от прокуратурата възнамеряват да започнат да предявяват обвинения на тези, които са в ареста. Кокинов не се ангажира с конкретна дата, но считам, че делото трябва да бъде финализирано и от следващата седмица да започне предявяването на обвинения. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама