НОВИНИ


Кънчо Стойчев: Плевнелиев не защитава интересите на тази страна

4 4664 18.01.2017
Кънчо Стойчев: Плевнелиев не защитава интересите на тази страна
Кънчо Стойчев

Росен Плевнелиев не защитава интересите на тази страна. Не е имало български президент с такова поляризиращо присъствие и такъв нисък рейтинг. Той почти ни вкарва във война с важни наши партньори, а това е напълно безотговорно отношение към страната.


Това мнение изрази социологът Кънчо Стойчев в коментар на финалния отчет на президента Росен Плевнелиев в края на неговия мандат по БНР.  Според Стойчев на подобен пост личните интереси трябва да отстъпват пред държавните и обществените, а при Плевнелиев има тотално, радикално разминаване.

 

Активната, агресивна позиция по отношение на Русия противоречи на българския национален интерес, изтъкна социологът и допълни, че Русия е важен търговски и културен партньор на България, а Плевнелиев е успял значително да разруши тези отношения:

 

Ние получаваме един президент, който се явява като ястреб на една много малка страна, силно зависима, силно изложена на опасности, в турболентен район и прави изказвания, които поставят под въпрос нашата национална сигурност. Ние сме малък играч, а той се хвърли напред, все едно, че той е Китай и ще управлява света.

 

Запитан какви са неговите очаквания за мандата на новоизбрания президент Румен Радев, Стойчев посочи, че очаква обрана позиция на патриот, който държи на първо място България в сърцето си: Предполагам, че няма да работи за личните си кариерни интереси, за разлика от Плевнелиев, който работеше за личните си кариерни интереси и да го потупат тук и там, а България - кучета я яли.

 

Липсата на политически опит може да бъде и силна страна за Радев, защото на българския народ му е омръзнало от хора с голям политически опит, които не са довели до коренен прелом в състоянието на страната, смята Стойчев:

 

България е стабилна нестабилно на дъното. Има ли по-лошо? Да, има нестабилност на дъното, така че трябва донякъде да сме щастливи, че сме стабилни поне на дъното, но това не може да бъде наш идеал.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама