НОВИНИ


Георгиос Папандреу на съд за предизборна лъжа

0 3969 20.01.2017
Георгиос Папандреу на съд за предизборна лъжа
Георгиос Папандреу

Гръцки първоинстанционен съд заседава по процес срещу бившия премиер социалист Георгиос Папандреу по иск на пенсиониран морски офицер. Ищецът Панайотис Стаматис настоява за обезщетение в общ размер на 260 000 евро за причинени морални щети в резултат от неспазените предизборните обещания на Папандреу през 2009 г.


В съда вчера Стаматис заяви, че по време на предизборната кампания Папандреу твърдял, че гръцката държава има пари, независимо че е бил осведомен от управителя на централната банка Йоргос Провопулос за лошото състояние на финансите на Гърция. Ищецът каза още, че Папандреу вече се е бил срещал и с тогавашния директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан, за да обсъдят приемането от Гърция на кредитно споразумение.

 

Папандреу не присъства на заседанието и бе представен от авдокатите си. Попитан от единия от адвокатите дали е предприел съдебни действия и спрямо други политици, ищецът каза, че е служил в НАТО и настоя да не се опитват да се подиграват с него, цитира БТА. Решението на съда ще бъде огласено до няколко месеца.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама