СВЯТ


Тръмп пристигна на Капитолия, броени минути до клетвата

0 3976 20.01.2017
Тръмп пристигна на Капитолия, броени минути до клетвата

Доналд Тръмп излезе на трибуната на Капитолия, където ще се закълне като 45-и президент на САЩ. Трибуната пред Капитолия, където ще се проведе церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп, е изпълнена с гости. Церемонията ще започне всеки момент.


Мелания Тръмп и Мишел Обама бяха придружени от гвардейци до своите места. След тях излязоха президентът Барак Обама, вицепрезидентът Джо Байдън и председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси. Своите места вече заеха трима бивши стопани на Белия дом заедно със своите съпруги. Това са президентите Джими Картър, Джордж Буш младши и Бил Клинтън. Заедно с последния е неговата съпруга и бивш опонент на Тръмп на изборите през ноември – Хилари Клинтън. Тук е и председателят на Комитета на началник-щабовете на ВС на САЩ генерал Джоузеф Данфорд и бившият вицепрезидент Дик Чейни със съпругите си, съобщава БГНЕС.

Своите места вече са заели сенатори и конгресмени, включително членове на Демократическата партия, която подложи на силни критики Тръмп. Оркестърът на морската пехота вдига настроението на всички, които са дошли да наблюдават церемонията.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама