НОВИНИ


Раздор в патриотичната коалиция заради президента Радев

29 19875 22.01.2017
Раздор в патриотичната коалиция заради президента Радев

Скандал избухна в уж единната патриотична коалиция между ВМРО-НФСБ и „Атака“. Поводът стана изявление на Валери Симеонов пред медиите преди два дни срещу президента Радев.


Симеонов го нарече „шофьор на самолет без биография, довел една дълга жена със себе си в парламента“. Срещу това скочиха от ВМРО.

"Националният изпълнителен комитет на ВМРО заявява, че изявленията на председателя на НФСБ Валери Симеонов, направени в няколко национални медии, не са съгласувани с ръководството на парламентарната група на Патриотичния фронт и следва да се приемат като позиция само на НФСБ. Този тип изявления подхранват партийния егоизъм и рушат коалиционните отношения", се казва в позиция на партията на ВМРО.

 

В прессъобщението се уточнява кое точно изказване на лидера на ВМРО е дало повод за разграничаване. Каракачанов не е съгласен с нападките на Симоенов към президента Румен Радев. Каракачанов коментира също, че на изборите ВМРО и "Атака" ще се явят заедно, а предатели като Симеонов нямат място в тяхната коалиция. Според Каракачанов след предсрочния вот ни очаква патова ситуация, като нито една партия няма да има необходимото мнозинство.

За втори път Каракачанов критикува казаното от своя колега.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама