БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Премиерът отчете приходите, но не и разходите

3 5565 11.06.2009
Премиерът отчете приходите, но не и разходите

Във отчета, който направи вчера министър-председателят Сергей Станишев, всъщност премълча рекордния скок на разходите, казва Петър Ганев от Института за пазарна икономика.



Според него в областта на данъците определено правителството е било успешно. Но това, с което се хвалят управляващите, са всъщност приходите от данъци, които скочиха.

Във вчерашния си отчет за мандата, премиерът премълчал рекордния скок на разходите, а те нещата вървят заедно, коментира още Ганев. По думите му не е отчетен и фактът, че добрите икономически показатели в бюджета са заслуга и на добрата конюнктура в Европа и света преди началото на глобалната икономическата криза.

Икономистът споделя мнението, че ситуацията в момента е нестабилна по отношение на повишаващите се разходи. Това може да се окаже огромна тежест за следващото правителство.

С всяка изминала година правителството харчи все повече и повече пари. В условия на кризи, когато за първи път от началото на мандата приходите са се свили сериозно, това крие за икономиката сериозни опасности, предупреждава Ганев. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама