ЪNDERGROUND


Хванаха прокурор да бракониерства край Царево

2 6376 30.01.2017
Хванаха прокурор да бракониерства край Царево

Горски служители са задържали петима ловци, които бракониерствали в землището на село Писменово край Приморско.


Ловната дружинка излязла на законен лов на пернати, но убила диво прасе. Авджиите разфасовали глигана, като разпределили месото по раниците си и ги натоварили на джипка, с която се придвижвали из гората. Сред бракониерите е засечен прокурорът от Несебърската районна прокуратура Георги Русев. Заради присъствието му в групата, материалите по делото ще бъдат изпратени по компетентност на Софийска Градска прокуратура, уточниха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Бургас. Инцидентът е станал около 14,20 ч. на 29 януари.

 

Освен магистрата са задържани още четирима мъже от Приморско. Полицаите, пристигнали на място, са конфискували три ловни пушки, а след претърсване на товарния автомобил са иззети още три, поставени в предпазни калъфи.

 

Междувременно от апелатвината прокуратура съобщиха, че е започнато досъдебно производство за извършен незаконен лов на едър дивеч под надзора на районната поркуратура в Царево. Лишаване от свобода до 1 г.или глоба от 100 лв. до 300 лв., могат да отнесат нарушителите. Те ще бъдат лишени от право да ловуват за определено време, уточниха от прокуратурата.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама