МИСТЕРИИ


Само във Фрог: Пробутват лекарство като хранителна добавка

1 6828 31.01.2017
Само във Фрог: Пробутват лекарство като хранителна добавка
Имунофан

Лекарството Имунофан се предлага у нас като хранителна добавка. Изпълнителната агенция по лекарствата е спряла светкавично разпространението на продукта по анонимен сигнал до прокуратурата. Това разкриха пред Фрог източници от агенцията.


Руското лекарство е влязло у нас без знанието и разрешението за употреба от страна на ИАЛ. Освен това му е било наложено и съвсем друго мито. В сайт в интернет обаче започнали да го рекламират с лекарствени претенции. Прави впечатление, че дори го рекламирали като лекарство срещу рак.

 

Подобни хранителни добавки не се контролират у нас. Те минават на уведомителен режим към агенцията по безопасност на храните. След като се установило, че става въпрос за лекарство от днес то е спряно.

 

Оказва се, че в страната, в която се произвежда, то се пласира само по изрично лекарско предписание. Шефът на ИАЛ Асена Стоименова обясни пред Фрог, че тепърва с продукта ще се занимае т.нар комисия по принадлежност, в която членуват различни експерти, включително и външни за агенцията.

 

Едва след щателно проучване ще стане ясно дали лекарството ще бъде пуснато отново на пазара. По нейните думи фирмата вносител ще бъде глобена за своеволието.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама