НОВИНИ


Прекратиха дело срещу съдия, заведено от Сумиста

2 4722 03.02.2017
Прекратиха дело срещу съдия, заведено от Сумиста

Окръжният съд в Добрич е прекратил дело срещу съдия от окръжния съд в Шумен, обвинен от Петър Стоянов - Сумиста за нанесени неимуществени вреди.


Петър Стоянов стана известен по време на делото срещу групата на "Килърите", съобщи БНР.

Петър Стоянов е претендирал, че по време на наказателното дело срещу него съдията от окръжния съд в Шумен е извършил незаконосъобразни действия спрямо него, в показана предубеденост и унизително отношение. Той е предявил и граждански иск за 50 хиляди лева. Съдът в Добрич е прекратил делото и е върнал исковата молба с основание за недопустимост на иска.

Делото е било гледано  в Добричкия окръжен съд, след като  всички магистрати от Окръжния съд - Шумен са си направили отвод от разглеждането му, тъй като ответникът е техен колега.

Както Фрог единствен писа лидерът на групата за мокри поръчки „Килърите ” Петър Стоянов-Сумиста е завел около 30 дела срещу съдии, съдебни заседатели, разследващи и свидетели. Исковете му са за по 50 и 100 000 лв . Наскоро той е предявил финансови претенции в СГС за претърпени вреди, са тримата съдии от Варненския апелативен съд. Именно те последно осъдиха Сумиста на доживотен затвор без право на замяна.

 


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама