ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 15 юни

0 3772 14.06.2009
Предстоящо на 15 юни

Министър-председателят Сергей Станишев ще открие новия Дневен център за възрастни хора в пенсионна възраст в община Долни Чифлик; министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще посети Многопрофилната болница за активно лечение „Св.Пантелеймон” в Ямбол; ЦИК зава брифинг.



Министър-председателят Сергей Станишев ще открие новия Дневен център за възрастни хора в пенсионна възраст в община Долни Чифлик. В сградата на Военноморския клуб във Варна, премиерът ще присъства на връчването на почетни карти на членове на Съюза на запасните офицери и сержанти от Българската армия.

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще посети Многопрофилната болница за активно лечение „Св.Пантелеймон” в Ямбол
. В 11.00 ч. д-р Желев ще пререже лентата на обновения Център по хемодиализа. След откриването, министър Желев ще разгледа обновеното отделение и ще даде кратък брифинг. Той ще проведе среща с ръководството на МБАЛ и началниците на отделения, с чиято всеотдайност и умения бяха спасени човешки животи след автобусния инцидент на 28 юни т.г. край Ямбол.

От 15.00 часа ще се проведе редовен брифинг на ЦИК.

От 10.00 ч., в централата на КНСБ  ще се проведе конференция на тема „Обучение и усъвършенстване на учебно-възпитателния процес”. Участниците в дискусиите ще обсъдят и проблемите в предучилищното възпитание и възможните решения. Участници в конференцията са: зам.-кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Желязко Христов, председателят на Синдикат на българските учители Янка Такева и др.

От 11.00 ч. в централата на КНСБ ще се проведе пресконференция, на която ще бъде изнесена информация за организацията на Националната синдикално-гражданска демонстрация на 16 юни.

От 13.00 часа в БТА Национален педагогически център към МОН ще даде пресконференция на тема „Закриват националния педагогически център”.

Инициативен комитет с председател Андрей Слабаков ще даде пресконференция от 11.00 часа в София прес за провеждането на национален протестен митинг срещу бездействието на държавните органи за любителския риболов у нас.

От 16:30 часа в кабинета на Председателя на БАН акад. Никола Съботинов ще бъде подписано рамково споразумение между Академията и френския Комисариат за ядрена енергия, представляван от заместник- директора му Ерве Бернар. От 19:00 в Центъра за култура и дебат „Червената къща” Ерве Бернар ще изнесе публична лекция на тема “Енергийните предизвикателства на утрешния ден? Отговорът на изследователите.”, последвана от дискусия с участието на акад. Никола Съботинов.

От 11.00 часа в Народно читалище "Неофит Бозвели" - район "Подуяне" ще се проведе семинар на тема "Добри практики в обучението по медии и графичен дизайн".

От 15.00 часа в Кемпински хотел Зографски ще се състои дискусия „Умения за бъдещето”, свързана с образованието,
новите изисквания за работа в бизнес организациите и ролята на корпорациите и публичния сектор.


Церемония по подписване на договор между ОНЕТ Технолъджис и АЕЦ Козлодуй ще се състои от 17.30 часа в Посолството на Франция у нас.

От 14 до 17 юни 2009 год. в България ще бъде проведена Генералната Асамблея на CEPS. Пресконференцията е от 12.30 ч в Гранд Хотел София.

Седем известни професори и доценти, и четирима студенти ще награди с “Почетен знак синя лента” ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Анелия Клисарова. Тържествената церемония ще се състои от 11:00 часа във ІІ-ра аудитория на МУ.

На 15 и 16 юни 2009 г. в Люксембург ще се проведе редовно заседание на Съвета “Общи въпроси и външни отношения” на ЕС. Българската делегация ще бъде водена от заместник-министър председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама