НОВИНИ


СДС - София: Усещаме дългата ръка на Ив. Костов

31 5088 16.06.2009
СДС - София: Усещаме дългата ръка на Ив. Костов

Целта е в бъдещата парламентарна група да няма хора с независимо мислене и хора седесари, обяви Б. Бориславов, според когото битката за СДС ще е след изборите.



Време е за почтеност, обяви по БТВ Борислав Бориславов, председател на Софийската организация на СДС и кандидат-депутат за 41 НС. Той представи позиция на организацията, предизвикана от пренареждане на листите, което нямало много общо с морала и правилата. Нарушаването им е насилствена подмяна на волята на избирателите на СДС, каза още той.

Съгласно устава на СДС никой няма право да пренарежда и погазва решенията, напомни Бориславов. Позицията, която е заявена в декларацията, се подкрепя от Градския съвет на СДС-София, но я подкрепяли и от страната, където също имало пренареждане на сини листи.

Казусът е морален, но листите повече не могат да се пипат, защото са регистрирани, поясни председателят на СДС-София. Това е връщане към едно минало, с което СДС се раздели отдавна, каза той. Не виждаме дългата ръка на Иван Костов в това пренареждане, но я усещаме, добави Бориславов, според когото наистина е имало тайни споразумения за това кой да поведе сините листи. Което било против волята на сините от СДС.

Целта е в бъдещата парламентарна група да няма хора с независимо мислене и хора седесари.
Ще се възпроизведе една компактна група от 97-98 година и малко нататък, обясни Бориславов. За ДСБ вече не се говори, за СДС - все по-малко. Запазването на СДС се искало от най-мощната организация - Софийската - затова тя била ударена най-силно. Ив. Костов е основният печеливш от този сценарий, а наша грешка е, че избрахме неопитен човек за водач, заключи председателят на СДС-София.

Битката за СДС тепърва предстои, тя ще се води след изборите, защото в СДС са останали седесари, обеща Б. Бориславов. Тези, които са останали, вярват в синята идея, каза той и призова да се гласува за хората, които са на гранични места в листите на сините. Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама