НОВИНИ


Фрогоко: Ген. Янев махна служебен министър от военното министерство

2 16183 10.02.2017
Фрогоко: Ген. Янев  махна служебен министър от военното министерство
Министър Стефан Янев

След уволнението на приближените от политическия кабинет на министър Ненчев, ген. Стефан Янев не се поколеба да покаже вратата на бившия служебен министър Тодор Тагарев и на няколко директори на дирекции. ”Метенето на стълбата” във военното министерство ще продължи и идната седмица.


Въпреки протекциите от много страни вече не е на поста си един бивш служебен министър и до оня ден шеф на Института по отбрана "Цв. Лазаров" Тодор Тагарев. Барабар с него си тръгва и компрометираният в армейските среди  негов заместник Станимир Георгиев. Тагарев минава за човек на друг един служебен министър Вализар Шаламанов. За него са се застъпили някои видни български натовци, но и те не са успяли да му помогнат да се задържи на поста си. Тагарев вземаше дейно участие и в Ненчевата агитка с нападки против президента Радев. Засега Тагарев ще се задоволява с немалката си заплата като наблюдател на ОССЕ в Украйна.За мястото на Тагарев претендира един бивш шеф на института полковник от резерва Балабанов, за който пък излезе документ, че е сътрудник ДС.

Аут от министерството на отбраната е и главният директор на главна дирекция "Отбранителна аквизиция" Борислав Попов, назначен от бившия министър Николай Ненчев без конкурс. Той беше един от най-верните хора на военния земеделец и изпълняваше нарежданията му безогледно в нарушение на държавния интерес.Треперят за местата си и други директори - на дирекция "Проекти", "Правно-нормативна дейност" и др.

Източници на Фрог нюз ни довериха,  че е вдигнат мерника на и. д. директор на дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната Диян Валянов, на дясната ръка на Ненчев и шеф на протокола полковник Петър Костадинов / сега в Инспектората/ и на шефа на агенция "Военни клуове и военно - почивно дело"  Петър Манолов.

За радост на половината министерство и коменданството полковник от резерва Румен Василев вече е не е шеф на кабинета на министър Янев. Той бе такъв само десетина дни. На негово място е назначен господин със запомнящо се име - Курташки.

Учудващо за мнозина в екипа на служебния министър и вицепремиер Стефан Янев остава като съветник бившата зам.-министърка на Ненчев Десислава Йосифова. Окопали са се засега и други верни Ненчевци като началниците на отдели Георги Бояджиев и Аделина Николова, докарани лично в МО от актрисата и шеф на политическия кабинет на Ненчев Валерия Кардашевска.

Засега постоянният секретар Тотев остава на поста си, но през март ще има конкурс за мястото му.

Калин Джумайски
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама