ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 17 юни

0 4246 16.06.2009
Предстоящо на 17 юни

Президентът Първанов участва в работен обяд с посланиците на страните-членки и страните-кандидатки за членство в ЕС; заседава МС; Софийски градски съд гледа делото САПАРД.



В 12.00 часа в резиденция „Лозенец” президентът Георги Първанов ще участва в работен обяд с посланиците на страните-членки и страните-кандидатки за членство в Европейския съюз. Срещата е традиционна и е по покана на чешкия посланик у нас Мартин Клепетко като представител на страната, председателстваща ЕС в момента.

В 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

Пресконференция за изпълнението на дейности по проект „Изграждане на ефективен капацитет за прилагане на джендър мейнстрийминг подхода”
организира Министерството на труда и социалната политика от 10:00 часа.

Зам.-кметът на Столична община Александър Цветков ще инспектира изпълнението на програмата за ремонт на мостови съоръжения на територията на общината. Инспекцията ще започне в 13.00 ч. от моста, свързващ гара Искър и кв. Бусманци.

В 9.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото САПАРД.

От 12.00 часа в зала „Мусала-2”- хотел „Хилтън” ще се състои официалното представяне на „Национална компания индустриални зони” ЕАД пред българската и международна общественост и журналисти.

От 10.00 ч. в хотел „Шератон” ще се проведе срещата между ръководството и икономическия екип на ПП ГЕРБ и Управителния съвет и членовете на Конфедерацията на индустриалците и работодателите.

В пресцентъра на Софияпрес от 11.00 часа ще се проведе пресконференция на Конфедерация на обществени организации за социална защита на пенсионерите в България на тема: „Предизборните платформи – грижа или геноцид на пенсионерите.”

В 13.40 ч. в сградата на Руския културно-информационен център в София ще се проведе руско-българска кръгла маса на тема „За новата архитектура на европейската сигурност”. Организатори на проявата са Международният обществен фонд „Руски фонд за мир” (Русия) и Национално Движение Русофили (България).

В 11.00 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща” ще се проведе дебат на тема: „Икономически и финансови перспективи пред България в период на криза” с участието на Владислав Горанов (ГЕБР), Драгомир Стойнев (БСП), Румен Пехливанов (ДПС), Валентин Стойнев (Синята Коалиция), Юлиян Белчев (НДСВ), и на експертите Георги Ангелов (старши икономист в институт “Отворено общество”) и Руслан Стефанов (експерт в Център за изследване на демокрацията).

Дискусионен семинар за състоянието на преките чуждестранни инвестиции в Югоизточна Европа организира Икономическият институт на БАН.


От 09:00 ч. ще се проведе Международна научна конференция на тема: „Балканите – център на древно и съвременно генетично разнообразие”. Организатори са Лесотехническият университет и Института за гората – БАН. Поканени са институти от балканските страни и ЕС. Събитието ще се проведе в конферентната зала на Парк-хотел Москва.

Меркатор България организира бизнес закуска на тема: „Стратегически и инвестиционни планове на компанията в България” от 10:30 часа в Гранд хотел София.

Сдружение „Българска отбранителна индустрия” организира конференция, на която ще бъдат разгледани въпросите за екипирането на нашите мисии в чужбина.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков ще открие полицейски участък и учебен център в Рибарица от 11.00 часа.

От 10.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и журналисти ще посетят изграждането на обект - Пречиствателната станция за питейни води, гр. Сливен.

В Международния дом на учените „Ф.Ж..Кюри”, в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена” ще се проведе международен енергиен форум.

От 13.00 ч. до 14.30 ч. в Гранд Хотел Варна, к.к. Свети Константин и Елена, ТЕЦ „Варна” и ЧЕЗ България ще дадат пресконференция, на която ще бъдат представени плановете на дружеството за изграждане на нов енергиен блок на площадката на ТЕЦ „Варна”.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама