СВЯТ


Берлин: Не можем все да разчитаме на Вашингтон за сигурността

1 4144 17.02.2017
Берлин: Не можем все да разчитаме на Вашингтон за сигурността
Урсула фон дер Лейен

Европа не може все да разчита на Вашингтон за въпросите по сигурността и трябва да полага по-големи усилия за разпределение на натовареността в сферата на отбраната. Това заяви немският военен министър Урсула фон дер Лейен при откриването на Мюнхенската конференция по сигурността.


Ние обикновено разчитаме на нашите американски приятели. Този подход е недостатъчен“, каза тя и допълни, че „никой няма да реши нашите проблеми“. Министър Фон дер Лейен посочи също, че „не може да има политика на еднакво разстояние от съюзниците и от тези, които открито поставят под въпрос нашите ценности, нашите граници и международните закони“, заяви тя.

 

Според нея трябва да се гонят надеждни отношения с Русия, вместо да се водят двустранни преговори „през главите” на партньорите.

 

„Стабилен Европейски съюз също е в американски интерес, както е и силен, единен и целеустремен НАТО“, допълни тя в очевидна критика към позицията на американския президент Доналд Тръмп, който похвали решението на Великобритания да напусне ЕС.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама