НОВИНИ


Внимание! Опасен убиец избяга от затвора в Пловдив

3 4362 22.02.2017
Внимание! Опасен убиец избяга от затвора в Пловдив

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство спрямо Тома Ендрев (32 г.) за това, че при изтърпяване на наказание ”лишаване от свобода” е избягал от затвора в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


Тома Ендрев е осъден на 17 години затвор за убийство. Снощи Тома Ендрев е бил конвоиран от надзирател в отсечката от Затворническото общежитие от открит тип "Хеброс" в Пловдив към Централния корпус на затвора в града, които са близко. Според първоначалните данни в тъмния участък от пътя Ендрев побягнал към близките жилищни сгради и успял да се скрие. Досъдебното производство е образувано по постъпило днес сигнално писмо до Районната прокуратура от началника на затвора. До момента Ендрев не е задържан и е обявен за издирване. Предвиденото наказание за бягството е до три години "лишаване от свобода". Тома Ендрев е криминално проявен.

 

От май 2005 г. изтърпява общо наказание от 18 години "лишаване от свобода", определено му след групиране на множество присъди, включително и за убийство, припомнят от прокуратурата. Тома Ендрев е осъден за това, че през 2003 година при пиянска свада в кв. Кючук Париж убива свой приятел, който е бил домакин. Зловещото в историята е, че Ендрев нарязва на парчета с нож тялото на жертвата, хвърля го през терасата и затрупва остатъците от трупа с камъни. Първоначално за зверството беше обвинен братът на жертвата, който в момента на убийството е бил мъртво пиян и е спал в съседната стая. След това ДНК анализ разкрива истинския убиец.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама