НОВИНИ


Брат Му (на Алексей Петров) в листата на Я. Янев

10 5439 20.06.2009
Брат Му (на Алексей Петров) в листата на Я. Янев
Алексей Петров

Бившата барета не изразил въодушевление от факта, не искал да участва във водещите ви новини.



Братът на бившата барета и настоящ съветник на ДАНС Алексей Петров - Огнян Петров, е на трето място в кандидатдепутатската листа на партията на Яне Янев РЗС в избирателен район Ловеч, съобщава Дневен Труд .

Роднината на съветника в ДАНС е в ръководството на РЗС в Тетевен, обясни лидерът на партията Янев. Братята Петрови са родом от тетевенското село Бабинци. Огнян Петров имал мандра в района. Кандидат-депутатът е семеен, има три деца и местни хора го описват като мълчалив човек.

“Познавам Огнян Петров от 7-8 години и преди около година разбрах, че е брат на Алексей Петров”, обясни Янев пред “Труд”, попитан за присъствието на братът на съветника от ДАНС в листата. Петров бил още в БЗНС, а след това в НС-БЗНС, както се казваше преди партията на Янев.

Кандидат-депутатът остава в ръководството на формацията в Тетевен и след конгреса за превръщането на НС-БЗНС в РЗС. Той е бил и в листите на РЗС на местните избори в Тетевен през 2007 г. “Огнян Петров е безупречен човек. Не трябва да се спекулира, че е в листите заради брат си”, отсече Янев. Огнян бил издигнат от местната структура на РЗС за кандидат-депутат. “Изобщо не се притесняваме”, отсече Янев, попитан дали ситуацията не подклажда пак подозренията, че партията има топла връзка с ДАНС. “Не мога да разбера защо някои представят Алексей Петров като страшилище”, отсече Янев. Потърсен от “Труд”, Петров каза само: “Ако можех да влияя върху личните решения на брат си, щях да го посъветвам да ми спести участие във водещите ви новини.”, пише още Дневен Труд.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама