НОВИНИ


Зам.-министър участвал във фирма, спечелила конкурс след години

3 5465 20.06.2009
Зам.-министър участвал във фирма, спечелила конкурс след години

Най-високопоставеният служител, проверяван за конфликт на интереси, е заместник-министър, а името на служителя ще бъде оповестено след приключване на проверката.



Обвинението срещу заместник-министъра, срещу когото е подаден сигнал за конфликт на интереси, е, че навремето е участвал в управлението на фирма, която 6-7 години по-късно е спечелила конкурс, проведен от ведомство в неговия ресор, съобщи Дарик радио. Това обяви Николай Георгиев - директор на Дирекция „Главен инспекторат" в Министерски съвет.

Вчера стана ясно, че най-високопоставеният служител, проверяван за конфликт на интереси, е заместник-министър и че името на служителя ще бъде оповестено след приключване на проверката.

Николай Георгиев съобщи още по Дарик, че след проверките на сигнали за конфликт на интереси са установени следните нарушения: „някой от служителите в администрацията са забравили, че участват във фирми, забравили са, че имат роднински връзки с някого от администрацията, което е противоречие със закона. Има директори на дирекции, предложени за отстраняване, защото имат роднина в отдела, който ръководят", обясни той.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама