ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 22 юни

0 3864 21.06.2009
Предстоящо на 22 юни

Президентът Георги Първанов посещава Перперикон и Хасково; Барометър инфо представя данни от изследване за нагласите на българските граждани за участие в предстоящите парламентарни избори; Център за анализи и маркетинг - също.



Президентът Георги Първанов ще посети археологическия комплекс Перперикон и Хасково.

В 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа дело срещу Ивайло Иванов, който е обвинен в убийството на приятелката си.

В 10 ч. в сградата на Столична община, ул. “Московска” 33 ще бъдат представени и дискутирани обобщени резултати от оценка на качеството на образователните услуги в столични средни училища.

В 10.00 часа в пресклуба на БТА Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще даде пресконференция.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА Барометър инфо ще представи данни от изследване за нагласите на българските граждани за участие в предстоящите парламентарни избори.

В 13.00 часа в пресклуба на БТА Център за анализи и маркетинг ще представи електоралните нагласи за Парламентарни избори 2009.

Във фоайето на втория етаж на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" в София от 16.00ч. ще се състои брифинг, посветен на приетия наскоро Закон за обществените библиотеки.

Фондация „Център за правна помощ – глас в България” и Гражданска инициатива “Справедливост 21” към Християнски център „Прелом" инициират провеждането на дискусията по повод новите изменения и допълнения в Закона за чужденцита в Република България ), която ще се проведе от 17.00 ч. в Червената къща. В дискусията ще вземат участие представители на Дирекция „Миграция” към МВР, Главна Дирекция „Гранична Полиция” към МВР, Държавна Агенция за бежанците към Министерски съвет, Административен съд - София град, НПО-та и бежанската общност в България.

От 18.00 часа Ректорът проф. Иван Илчев ще открие новата градинка пред блок 52 в Студентски град. Пространството е изцяло ремонтирано, поставени са плочки и бордюри, нови пейки и осветление, извършено е цялостно озеленяване.

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще участва в официалното честване на професионалния празник на енергетика. Церемонията започва в 12 часа в Централния военен клуб в София с премиера на филм за големите енергийни проекти „Енергията на България”. След това министър Димитров ще връчи награди за принос в развитието на енергетиката.

Изложба, посветена на 170 години от рождението на Васил Димитров Стоянов, основоположник и подпредседател на българското книжовно дружество ще бъде открита в 11.00ч. във Фоайето на ЦУ на БАН.

Организация на евреите в българия „Шалом” и централният израелтянски духовен съвет от 11 часа ще се проведе първото представяне на програмата на 100-годишнината от освещаването на Софийската централна синагога.

От 20.30 часа в Университетски театър “Алма Алтер” ще се проведе дебат на тема: „Образование и социални политики” в рамките на „Информиран избор”, представящ платформите на българските политически партии за предстоящите парламентарни избори.

В 09.30 часа в залата на общината кметът на Кюстендил Петър Паунов ще награди един от най- активните кръводарители в България. Милен Георгиев.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще посети град Русе. От 11.00 часа министър Вълчев ще представи мобилен център за безплатен домашен интернет за учители в най-голямото русенско училище /СОУ „Васил Левски”/ .

България ще бъде домакин на многонационално компютърно – подпомагано командно-щабно учение „Балкански страж 2009”. То ще се проведе от 22 до 27 юни 2009 г. в Националния военен учебен комплекс – Чаралица.

В 9.00 часа на площада в Шабла ще започнат инициативите в рамките на Празника на хляба и меда.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама