НОВИНИ


ЧСИ се издъни, правосъдният министър иска дисциплинарка

3 3683 06.03.2017
ЧСИ се издъни, правосъдният министър иска дисциплинарка

Министърът на правосъдието Мария Павлова поиска образуване на дисциплинарно производство срещу частния съдебен изпълнител Петьо Петков за допуснати от него многобройни нарушения във връзка с изпълнително дело срещу длъжника „Напоителни системи“ ЕАД, съобщиха от ведомството.


Инспекторатът на правосъдното министерство е проверил Петков след жалба от дружеството. Съдебният изпълнител е обявил за продан имоти, вещи и съоръжения на дружеството в Плевенска област, включително две малки водноелектрически централи, изправител – басейн на помпена станция, язовир, язовирна стена с водна кула, чийто едноличен собственик на капитала е държавата.

 

Според събраната информация Петков не е изпратил на длъжника покана за доброволно изпълнение, не е проверена собствеността на имотите под възбрана, няма представени документи за данъчна оценка, експертизи на вещо лице и т.н. Има и нарушения при провеждането на публичните продани.

 

В отправеното искане до председателя на Дисциплинарната комисия на Камарата на ЧСИ, министър Павлова предлага и временно отстраняването от длъжност на Петьо Петков.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама