НОВИНИ


Работниците от русенската корабостроителница останаха без заплати

0 3174 07.03.2014
Работниците от русенската корабостроителница останаха без заплати

102-ма работници от Русенската корабостроителница вече 3 месеца са без заплати, а предприятиeто 10-ти ден е запечатано от частен съдебен изпълнител. Според работещите там корабостроителницата умишлено се тласка към фалит, съобщи БНТ2.


Работници и синдикалисти търсят помощ от министерството на икономиката, синдика на КТБ и областния управител на Русе. Днес те се срещнаха с него.

 

На срещата с областния управител на Русе работниците бяха придружени от представители на КНСБ, които също настояваха за решение на проблемите на завода. Според тях областният управител има правомощията да събере на едно място всички отговорни институции и заинтересовани страни, за да ги накара да преговарят и да стигнат до решение.

 

В същото време синдикалисти и работещи в Русенската корабостроителница изразиха пред Стефко Бурджиев съмнения, че предприятието нарочно е тласкано към окончателно затваряне.

 

Синдикалисти от предприятието разпространиха позиция, изпратена до министерството на икономиката и до синдика на фалиралата КТБ. В нея те твърдят, че корабостроителницата умишлено се води към разруха, а работниците не се допускат до територията на завода, за да изпълняват трудовите си задължения и настоява за спешна проверка на финансовото състояние на предприятието.  


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама