НАРОДЕН ГЛАС


Само във Фрог: Враг на Антон Тодоров оглавява Военно издателство

9 11038 08.03.2017
Само във Фрог: Враг на Антон Тодоров оглавява Военно издателство
Николай Русатев

Начело на военно издателство е назначен военният разузнавач Николай Русатев. Бившият заместник-шеф на военното разузнаване е известен като един от най-големите врагове на журналиста, експерт и политолог Антон Тодоров, който в момента е и кандидат -депутат от ГЕРБ. Русатев води война с Тодоров, поради многобройните му опити да разбие военното разузнаване.


На новото си поприще разузнавачът Русатев сменя Николй Гусев – бивш изпълнителен директор на издателство „Демокрация”, бивш служител в община „Витоша”. Само преди няколко месеца Фрог писа за протестите срещу Гусев в някогашното издателство "Демокрация", уволнението на ценни кадри там и омразата, която си е спечели от всички журналисти във вестника.

В момента военно издателство се издържа от наеми на обектите, които дава под наем и от продажбата на книги. Пред новият началник стои задачата да вдигне на крака елитното някога ведомство, да опази  апетитните имоти на пъпа на София и върне славата му като родолюбива и културна институция.

Военно издателство има славна  близо 130 годишна история: създадено е през 1888 г. с указ на тогавашния  военен министър Сава Муткуров, а е преобразувано в търговско дружество "Военно издателство" ЕООД през 1999 г. Било е лидер  в публикуването на преводни книги в областта на сигурността, геополитиката и международните отношения. Сред тях са претърпелият три издания безсмъртен бестселър на Пол Кенеди „Възход и падение на великите сили”, класическото изследване за гражданско-военните отношения „Войникът и държавата” от Самюел Хънтингтън, „Бъдещето на силата” от Джоузеф Най-младши. В сътрудничество с Посолството на САЩ  в България е издадена двутомна „Американска военна история

Във „Военно издателство” са публикували свои  книги всички водещи военни историци като Георги Марков, Тодор Петров, Станчо Станчев, Йордан Баев, Светлозар Елдъров, както и изтъкнати политолози и специалисти по международни отношения, сред които  Тодор Танев, Николай Слатински, Татяна Дронзина, Нина Дюлгерова. Автори  във „Военно издателство” през годините са хиляди изявени български творци.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама