НОВИНИ


Китай официално има интерес към БДЖ

1 3686 09.03.2017
Китай официално има интерес към БДЖ
БДЖ

Китайски инвеститори официално проявиха интерес към инвестиции в БДЖ. Представители на Китайската корпорация за железопътен подвижен състав (CRRC, China Railway Rolling Stock Corporation) са връчили официално инвестиционно намерение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев. Това съобщават от ведомството.


Три основни точки са поместени в инвестиционното предложение. На първо място е поставено рефинансиране на старите задължения на "Холдинг БДЖ" ЕАД в размер на 130 млн. евро и финансиране на доставка на нови електрически и дизелови мотрисни влакове в размер на 170 млн. евро.

 

На второ място инвеститорите предлагат доставка на нов подвижен състав, в съответствие с европейските стандарти и българските изисквания за сертификация. Подвижният състав ще бъде доставен своевременно спрямо спешните нужди на БДЖ и с високо съотношение цена-производителност.

 

Третата точка в предложението е инвестиция в нов завод за асемблиране на електрически и дизелови мотрисни влакове в България.


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама